perjantai 1. marraskuuta 2013

Yksi suuri efelantti...

Kävely alkaa todellakin olemaan pikkuhiljaa aika poissuljettu asia. Varmaan voisi sellaisilla pienillä köpöttelylenkeillä käydä, mutta vauhtia ei uskalla pitää näköjään päällä lainkaan tai voikin sitten ihan vapaasti olla kipeä joka paikasta.

Eilen vein auton huoltoon kaupunkiin ja läksin itse jalkamiehenä aikaa tappamaan. Keskustaan on korjaamolta parisen kilometrin kävelymatka ja sen taittamisessa meni KOLME VARTTIA, kun piti pysähdellä tien varteen vatsaa pitelemään - siis aivan hirveää pistävää kipua ja kiristystä oikealla puolen vatsaa lantioluusta ylöspäin. Kävelyn seurauksena päälle lävähtikin pitemmän puoleinen harkkarisupistus, jonka vuoksi koko maha oli ihan kireä pallo. Vähän kahvia ja kävelyt puoleen matkaan takaisin päin ja sitten pääsin autokyydillä jatkamaan matkaa. Kipua riittikin sitten alavatsassa ja häpyliitoksessa koko illalle ja kaverien kanssa suoritetun iltakahvittelun jälkeen alkoi vielä supistellakkin jo vähän kipeästikkin. Onneksi loppuivat yön aikaan. Nyt jäljellä on tosi arkana oleva alavatsa ja kömpeä olemus, kun joka paikka on jotenkin jäykkänä ja kipeänä.

Pitääköhän mun hiipiä johonkin raskausvyökauppaan? Auttaisikohan se? Voisi edes pikkuisen yrittää kävellä jos se helpottaisi tuota mahan elämää. Tietysti vatsalihaksisto on venyneessä tilassa ja sektioarven (pystyviilto) kohdalta rikkikin, joten tätähän olisi pitänyt osata odottaa. Ärsyttää silti vähän. Voihan se myös olla, että jätän kuntoilut sitten kevättalvelle ja aloitan silloin uudelle innolla, en kuitenkaan tahtoisi olla mikään rampa sisäluikku koko loppuraskauttani.

Maha 27+0
Muutenhan kuulumiset raskauden suhteen olivat varsin mukavia neuvolakäynnillä muuten paitsi kohdunpohjankorkeuden mittaamisen osalta. Liian pieni mitta! Tällä mahalla? Onneksi ensi viikolla on aika KYS:lle synnytystapa-arvioon, niin josko nuo siellä tekisivät jotain painoarviota lapsesta ja ultraisivat muutenkin hyvin, ettei tarvitsisi murehtia.

Sokerirasituskokeenkin tulokset sain ja yllätyin iloisesti. Paasto 4.3 (5.3), 1h 7.0 (10,0), 2h 4.3 (8,6). Suluissa sallitun maksimi. Eli hyvin paukkuu paitsi liikkumisen ja kohdunkasvun osalta ja senkin kohdalla luotan väärään hälytykseen.

2 kommenttia:

  1. Maha on kyllä ihanainen omastakin mielestä. Tuntuu vaan uskomattomalle, että miten paljon se on voinut kasvaa tämän kuvan ottamisen jälkeen. Pitäisi tehdä uusi postaus uudelle kuvalla, niin olisi vähän lisää mahaa tarjolla ;) :D

    VastaaPoista