maanantai 12. tammikuuta 2015

Uudessa alussa.

Joulu meni jo. Uusi vuosi alkoi. Loppiainenkin hurahti. Vuoden ensimmäiset bileetkin on pidetty.

Ja mitä minä olen tehnyt tämän juhlien täyttämän puolikuukauden? Ollut kiireinen, ollut laihdutuslomalla, syönyt, juonut, ollut laiska ja liikkumaton, löystynyt ja lihonut, kyhännyt itselleni sokerikoukun, jättänyt kasvikset lähes nollaan...

En viitsi alkaa tarjoilemaan itselleni henkistä raippaa ja morkkausta liiaksi, sehän ei auta mitään. Voin vain todeta, että näitä kausiahan tulee, mutta näistä on päästävä yli. Nyt on tullut hyvien elämäntapojen henkiinherättämisen aika. Tekosyitä ei nyt enää hyväksytä, vaan mennään ilolla ja sisulla eteenpäin. Kevään valo alkaakin kohta jo pidentämään päiviä enemmälti, joten on toiveita saada tämä laihdutuskaamoskin päättymään.

Tein kolmen askeleen ohjelman näin alkajaisiksi, ettei tule shokkia ja liiasta yrittämisestä johtuvaa työlääntymistä.

1. Juopottelureissut minimiin. Mikään suurkuluttaja en ole tähänkään mennessä ollut, mutta aina on vara karsia.

2. Joulusuklaitten jämät, sokerimehut, sokeroidut jogurtit ja muut herkut unholaan. Joulun rentoilu ruokien suhteen sai aikaan ihanan sokerikoukun,nopeasti se näköjään kyhäytyy.

3. Liikunnanilo etsittävä. Sali on jäänyt, potkunyrkkeily on jäänyt, lenkkeily on jäänyt, hiihtäminen on jäänyt... En aseta mitään "pakko liikkua näin usein", koska niissä käy aina kehnosti ja alkaa potuttamaan jos tavoitteet ei täyty. Kunhan nyt vain saisi LÄHDETTYÄ liikkeelle.

1. ja 2. on helpolla selätetty. "poissa silmistä,poissa mielestä"-metodia peliin, nyt on vain molemmilla osa-alueilla opeteltava nauttimaan vaihtoehtoisista menetelmistä. Ensimmäistä kertaahan en ole pappia kyydissä kummankaan asian suhteen, joten kokemuksella mennään. 3. vaatii vähän enempää herättelyä, mutta on saavutettavissa kun vaan muistaa, että tuloksia ei synny yksinään, liikkuminen selättää kaamosnukutuksen ja toimii mitä mainioimpana stressinpoistona. Lyödään lisäpykäliä kehiin sitten, kun nämä nyt listatut ovat hallussa.

Ilolla, innolla ja miinuskilot silmissä kiiluen kohti uusia seikkailuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti